Valpar 2019

Wachtelvalpar planeras under 2019, NORD JV-15 Wachteltorpets Excellenta Hexa och Yago Vom Thelehaus. Planerad parning kommer ske under vecka 19, valpar väntas om allt går som planerat under vecka 28. 

 

Vi planerar även att para vår "Stinta", Congratz Calendula under vintern 2020. Vilket hane det blir informerar vi vid ett senare tillfälle. 

 

För mer information, gå gärna in på vår facebooksida. 

Wachtelvalpar födda 27 Oktober 2018

Lockfågelns Krösa-Maja och Viltvårdarns Brazz Ladde.

10 stycken valpar födda den 27 oktober 2018. Sex hanar och fyra tikar.  

Maja med valparnaValpar 2 veckor

Ultraljud majaStamtavla Maja Ladde

 Maja är en lugn och stabil tik som är trygg och stabil i hemmet. Maja har mycket vilja och motor och hon är tillgiven sin förare. Hon har bra apporteringsförmåga. Hon är en något nättare tik men rör sig som en raket i skogen.

Majas sök ligger på ett par hundra meter och skallet är bra och hörbart. Hon har drevtid på ca 5 min och har god förmåga att finna tillbaka till föraren.

Maja har genomfört jaktprov men Norrlandswachtel som hon är lyckades inte harmomentet bli godkänt. Maja tog ann löpan men avbröt då fågel flög upp framför nosen på henne.

Hennes poäng på jaktprov Skänninge 2017-09-09: Näsa: 1, Drevskall: 0, Spårvilja: 1, Spårsäkerhet: 1, Skogsarbete: 7, Vattenarbete: 5, Förighet: 6, Skottreaktion:8.

Maja

Information om Ladde från ägarna.

Ladde är fantastisk jakt och familjehund. Ladde har ett bra sök, tar gärna kallare spår och funkar bra till eftersök. Han har stor jaktlust och jagar alla viltslag med något längre drevtider, framför allt älg.

Väl hemma är han en social, hängiven och engagerad familjemedlem. Ladde mår bäst när han får närvara och följa med på allt från bilutflykter till att mysa i soffan på kvällarna. Utöver det är Ladde en pigg, alert och skärpt hund. Han är positivt lagd, nyfiken och närvarande. En mycket trevlig jaktkamrat och viktig familjemedlem.

Drevtider: (citat från ägare Mattias) Lite olika beroende på vilt, på älg har han långa drevtider men på rådjur, räv, lodjur, kronhjort är dom kortare.
Mycket är beroende på vad han har för kontakt, skenar det iväg så släpper han tidigare.
Svårt att säga någon exakt tid då det skiljer sig mycket från gång till gång. 

Men det man kan säga är att han långa drevtider för att vara en Wachtel och det är ju mycket för att man jagar här uppe på relativt viltfattiga marker och har man skjutit vilt på ett längre drev så brukar det kunna bli längre drevtider efter det

LaddeLadde 2

Flatcoated retrievervalpar 2018

Valpar födda 29 augusti 2018, 8 stycken (sex hanar och två tikar). 

 

J SE VCH Mining Hill´s Great Hunter "Ia"

SE21261/2015
HD A, Ed ua, Patella ua, Ögon ua.
Jaktprov: 1a pris Nkl
Utställning: Excellent, CK, btkl 4a
Viltspår: Champion
Bph med skott.
Funktionsbeskriven med skott.

Ia är en trygg och stabil tik med naturlig av och på knapp. Med hennes matte Agneta, Ias fodervärd, så tog hon viltspårschampionatet med tre raka ettor. Ia har ett stabilt Bph gjort samt en funktionsbeskrivning som visar vilken arbetsglädje det finns i henne men ändå trygg och samlad då det krävs. Hennes arbetsglädje gjorde att jag på hennes första jaktprovsstart (B-prov) arbetade upp henne såpass att det räckte hela vägen till ett 1:a pris så nu väntar start i öppen klass. Efter att Ias matte gick bort efter en tids kämpande mot cancer så fick Ia flytta hem till oss. Ia går ihop med alla individer hon möter, hund som människa. 

IaIa fin

 

J Toffedreams Sapphire "Chippen"

SE23304/2015
HD A, Ed ua, Ögon ua.
Jaktprov: 3a Ökl 
Utställning: Excellent, CK

Matte Lotta beskriver Chippen:
Chippen är en härlig kille, alltid glad och positiv, han är en riktigt spjuver med glimten i ögat, hittar gärna på saker för att få uppmärksamhet 🙂 och är väldigt nyfiken. Han är lagom i storlek, fint uttryck och vackert huvud. CK som bäst på utställning.

Han visade väldigt fina egenskaper arbetsmässigt redan som valp, det var så mycket som fanns naturligt. Hans styrkor som jag verkligen gillar är att han är balanserad, stadig, tyst, spontan, har korrekta grepp och är mycket arbetsvillig men med ett lagomt tryck. Han är lyhörd och vill jobba med mig, det är en härlig känsla. Han startade och fick ettan som 1,5 åring i NKL och idag har han en 3 i ÖKL med jättefin kritik.

Han är den bästa kompisen man kan önska både i vardagen och i träning.

 

ChippenChippen stå