Om Zandra

Kennel Congratz är en kennel som bildades våren 2012. Vi har uppfödning av gråhund, Wachtelhund och Flatcoated retriever. 

Jag (Zandra) är uppväxt med hundar då min pappa som jägare ägt många typer av jakthundar.

Då jag var 15 år fick jag min första egna hund, då föll valet på Labrador Retriever, Iliadens Ithaka eller Rocky som vi kallade honom. Det var då mitt intresse för apportering väcktes!!

När jag var 17 år gammal skaffade jag en egen familj (1993) ,träffade en jägare med intresse för hundar även han. När vi då ville skaffa våran första hund (2005) så blev valet Flatcoated Retriever,en apporterande fågelhund som fungerar utmärkt även som sällskap i ett aktivt hem och den rasen var för oss ett bra val så nu är vi inne på våran 3:e Flat.

Gubben,Lars,ville ha en allround hund (2007), en kortdrivare. Då föll valet på Wachtelhund för honom,en hund för jakt i skog och vatten som driver med skall,apporterar och är väl lämpad för all slags eftersök. 

Älgjakten är också ett stort intresse i våran familj då jag,Lars och pojken Robin jagar. Gråhund blev valet av älghund,en nordlig jaktspets som har sitt främsta användningsområde i älgjakten men har även börja att användas i vildsvinsjakten.

Vi tycker även att det är kul att ta hundarna på ett vänstervarv i utställningsringen.

Våran familj består av min gubbe Lars och barna Robin (1994), Nathalie (1999) och Alfred (2011). 

11923343_10200940301026559_1031563463_n

 

 

Om Robin

Från och med den 14 November 2018 är jag delägare i kennel Congratz. Jag har varit med sedan uppstarten av kenneln och funnits med som stöd för Zandra och lärt mig mycket under denna tiden. Det är nu dags att gå med "på riktigt". Många av er vet nog redan vem jag är och vet att jag hängt med på det mesta och funnits som stöd under denna tid som kenneln funnits. 

Jag är uppvuxen med hundarna som en stor del av min vardag och mycket av det jag lärt mig är tack vare min mamma och pappa som är grundare för kenneln. 

Jag är född -94 och bor tillsammans med min sambo Cajsa i en villa i Njutånger. Jag har haft hund under stora delar av mitt liv. Jag brinner för all typ av jakt men jakt med kortdrivande hund ligger mig varmast om hjärtat och därför föll valet av ras på Wachtelhund även för min del. Min första wachtelhund är Wachteltorpets Excellenta Hexa och hon är en av kennel Congratz stamtikar. 

 Hexa och Robin

 

Familjen Östlin

Zandra och IaZandra med Ia

 

Lars och Norma

Lars med Norma

 

Jag och älgen

 Robin med Norma

 

Nathalie o Nike

Nathalie med Nike (från första wachtelkullen)

 

Alfred med Wilda

Alfred med Wilda