Wachtelhund

Wachtelhunden kommer ursrungligen från Tyskland och rasen har funnits i Sverige sedan 1940-talet. Wachtelhunden är av spanieltyp och räknas till de stötande hundarna, men användningsområdet är mycket större. Främst används den som kortdrivande hund med en drevtid på 5-30 min. Den jagar alla slags hårvilt och klövvilt, även vildsvin och älg. Wachtelhunden är även en duktig apportör och eftersökshund.

Rasen anses i allmänhet vara livlig, vänlig och ha stor jaktlust. Psyket är stabilt, den är mycket läraktig och anpassningsbar. I hemmet är den lugn, trygg och öppen.

Driva

Gråhund

Gråhund, även kallad norsk älghund är en mycket gammal ras som använts mycket i  de nordiska länderna under lång tid. Hundrasen kommer ursprungligen från norge. Den är en ställande hund, som används framförallt i jakt på älg. Gråhunden är även lämpad för björnjakt.

Gråhunden är en muskelstark hund, med ett kraftigt ståndskall. Den är modig, energisk, har utpräglat jaktintresse och kan vara mycket envis när det gäller att förfölja bytet och vid upptag. Alla dessa egenskaper varierar från individ till individ.

045

Flatcoated retriever

Flatcoated retriever kommer ursprungligen från storbritannien och kom till Sverige på 60-talet. Ända sedan dess har intresset för rasen ökat explosionsartat. Rasen är en apporterande fågelhund som från början användes för att apportera änder vid jakt och vid klappjakt på fälthöns och annat vilt.

Hunden är en vaken, aktiv och medelstor hund med ett intelligent uttryck. Rasen är mycket arbetsvillig och är i stort behov av motion, aktivering och utmaningar.

Grattis 1