Wachtelvalpar 2023 Wilda och Hugo

Wachtelvalpar till jägare förväntas v19🌟

Brozhunters Naima & Nordanbo’s Hugo Af Roslagen

 

Hugo: SE40704/2018 Nordanbo's Hugo Af Roslagen HD:A Ed:Ua Brunskimmel 
E: SE24712/2013 Skebergas Germanicus Brunskimmel
U: SE10314/2012 Hammarstigen's Freja Brunskäck

Husse David om Hugo: Hugo är en hund med stor jaktlust o skulle nog säga rätt envis. Drev på dovhjort och rå kan bli långa över 1h men då han är spårnoga så går det lagom fort efter en liten stund. Han jagar allt utom gris numera o det beror på lite otur under en jakt då han kom mellan och blev översprungen. Han ställde o jag sköt gris för honom innan detta så skärpa har han. Snäll o go hemma med alla stora som små . Hugo har inga allergier eller eksem.

UKL Svalöv: 8-8-8-8-3-8-8-8=118 p

Wilda: SE50047/2017 SE V-19 Brozhunters Naima HD:A/B Ed:Ua Brun
e. Kanteborgs Helix SE17952/2014 Brunskimmel
u. Ilze Any-Bon FI35027/14 Röd

Bph testad

Utställning: Cacib

Jaktprov: 3-0-3-4-7-8-8-8 = 68 p

Drevtider 5-15 min beroende på vilt. Söket är bra, hon ligger ute ca 200 m och känner hon vilt så blir söket större. Föredrar att jaga rådjur, hjort och hare. God apportör Wilda är en mild tik som gärna vill vara tillags. Älskar att mysa med alla människor hon möter, allrahelst barn. Även trevlig i temperamentet mot andra hundar. Inga allergier! Detta blir Wildas tredje kull där hennes första kull fått fin utvärdering med friska leder på alla 7 individer samt godkända jaktprov har genomförts på alla. Wildas andra kull har precis fyllt året och den utvärderingen har precis inletts, det jaktliga får utvärderas på Ukl till hösten, som uppfödare vet vi att de visat fina jaktliga egenskaper även den kullen. De individer (4 av 7) som vid skrivande stund röntgats ur andra kullen har fria höfter och armbågar.

Mer info kommer om kullen! Frågor och intresse lämnas på zandraostlin@gmail.com

Wilda Hugo

Wachtelvalpar 2023 Vega och Zeb

Planerad parning maj 2023 mellan vår Vega och Zeb.

Välkommen med intresseanmälan via mail: zandraostlin@gmail.com

Zeb: Bingo vom Thelehaus SE50633/2014 Brunskimmel 2014-05-24
e. Nimrods Stromer VDH/DW06-194
u. Vicky vom Thelehaus VDH/DW09-504

HD A och Ed Ua

Viltspår: 1:a pris Ökl

SWK jaktprov UKL i Svalöv Näsa: 3 Drevskall: 8 Spårvilja: 3 Spårsäkerhet: 4 Skogsarbete: 4 Vattenarbete: 8 Förighet: 7 Skottreaktion: 8 Apportering: 6 Slutpoäng= 51p Godkänd

Husse Fredrik: Zeb är en rolig hund Hänger med på allt och grymt anpassningsbar Väldigt social och älskar att ligga i knät och mysa. Drevtider på 30-40 min. Han jagar allt vilt men föredrar vildsvin och där ger han sig sällan så drevtiderna kan bli längre. Zeb är en hund med mycket skärpa och balanserad dådkraft då det behövs. Han är duktig apportör och älskar att samarbeta Han avfångar skadat vilt och är en utpräglad sprängare, han vill inte stå o skälla på viltet utan antingen springer dom eller så åker dom i backen.

Zeb har två kullar sedan innan. Zeb har visat sig ge fria höfter och armbågar på båda kullarna samt avkommor med mycket goda jaktliga förmågor

 

Vega: Vega är vår tjeckiska import och heter Vega Any-Bon i stamtavlan och har regnr:SE43867/2019 Född 20190405 Brun Hd: A Ed: Ua

Swk jaktprov godkänt se nedan Säby Gård SWK Jaktprov Pris: 3 Näsa: 2 Drevskall: 8 Spårvilja: 4 Spårsäkerhet: 2 Skogsarbete: 3 Vattenarbete: 6 Förighet: 8 Skottreaktion: 8 Slutpoäng: 078 Jaktprovet hade inte de bästa förutsättningarna med stark blåst och regn kan tilläggas så hennes tvåor på näsa och spårsäkerhet har sin förklaring med den kraftiga blåsten!

Vega är en frisk tik men en god mentalitet, går bra ihop med barn som vuxna och andra hundar. Vega har även känd mental status genom BPH. Vega kan beskrivas som en tik med mycket energi, snabb och smidig! Vega visade tidigt som unghund att hon var självständig och hade sökturer där hon fann vilt en bra bit från mig (upp till kilometern). Även om hon var tidig så var unghundsåren ojämn och Vega har tagit tid på sig att mogna och det var först vid två års ålder det jaktligt släppte för henne igen. Vegas jaktliga förmågor i dagsläget: Vega är en tik med mycket goda apporteringsanlag, hon apporterar det som hon blir ombedd att hämta och arbetar gärna i vatten. Hennes drevtider ligger i genomsnitt på 10-15 min men kan vara kortare beroende på vilt och störning. Grovt hörbart skall. Hon har ett bra sök och ligger på ungefär 2-300 m och känner hon något så sticker hon förstås längre annars kommer hon tillbaka och checkar av för att ta nytt område. Trevlig tik som är trevlig familjemedlem. Energisk är hon och snabb på benen i allt hon gör. Hon är mjuk i mentaliteten så även om hennes energi är hög så är hon mjuk i sinnet. Älskar små barn men kan vara lite intensiv då hon gärna vill krypa in i famnen på dem och mysa.

Exteriörbedömning: Excellent Exteriört så är hon kraftigt byggd med stark kropp. Mörka bruna ögon och ädelt huvud. Mörk leverbrun färg, blank och lättskött päls som är lite vågig som wachtlar kan vara med långt behäng på sina öron. Vega har även BPH genomfört med godkänt skott. Ett test för att se hur stark en hunds mentalitet är genom att de ska prövas i olika situationer och lösa dessa för att bli godkänd. Vegas första kull som fyller 1 år i maj har första jaktsäsongen visat sig vara mycket tidiga att visa jaktlust samt självständighet trots ung ålder.

Vega Zeb

Flatcoated retrievervalpar hösten 2023

Flatcoated Retrievervalpar 2023

Planerad parning till hösten då Zelda ska paras med Love:

Zelda Love